یکی از روشهای معمول برای لاغری استفاده از رژیمهای پروتئینی است. اگرچه این رژیمها موجب کاهش وزن میشوند، اما میتوانند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند. این خطر خصوصا در سن میانسالی و برای زنان یائسه به مراتب بیشتر است. آخرین تحقیقات پزشکی نشان داده است زنانی که با ابتلا به اضافه وزن پس از یائسگی رژیمهای سرشار از پروتئین و گوشت را انتخاب میکنند، نسبت به زنانی که با رژیم سبزیخواری پیش میروند، سریعتر دچار پوکی استخوان میشوند.
در این تحقیق، گروهی از زنان طبق یک رژیم بدون گوشت اما پروتئینی (حدود ۱۸درصد پروتئین) پیش رفتند و گروهی دیگر با رژیم گوشتی (حدود ۳۰ درصد پروتئین) که شامل گوشت قرمز، لبنیات، تخم مرغ و منابع گیاهی بود. افراد هر دو گروه پس از ۱۲ هفته حدود ۱۹ پوند وزن کم کردند، اما گروهی که طبق رژیم گوشتی تغذیه میکردند تراکم معمول استخوانشان را از دست دادند.
دکتر واین کمبل، پروفسور غذا و تغذیه، در توضیح این نتیجهگیری جالب میگوید: «گوشت حاوی مقدار زیادی آمینو اسیدهای سولفوردار است که تولیدات اسیدی را در بدن افزایش میدهند و این اسیدیته زیاد موجب شکننده شدن استخوانها میشود».
این در حالی است که به خودی خود هم سلامت استخوانی زنان یائسه با کاهش ناگهانی هورمون استروژن که سلامت استخوانها را تامین میکند به خطر میافتد.
پروفسور کمبل برای سلامت استخوانهای زنان یائسه پیشنهاد میکند، این زنان پروتئین را به اندازه کافی و نه بیش از حد، در رژیم غذایی خود داشته باشند و تا جایی که میتوانند از رژیمهای گیاهی برای تغذیه استفاده کنند.
لوبیا، عدس، غلات سبوسدار و آجیلها مهمترین منابع پروتئین گیاهی هستند.